Reklama

Reklama

Kotlety ziemniaczane

Smaczne i sycące. Dzieci je uwielbiają!

Składniki

  • 400 g ziemniaków
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 jajko
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz i ugotuj. Odcedź, ostudź, zmiksuj na gładko.

Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oleju. Dodaj czosnek i smaż jeszcze 2 minuty na małym ogniu.

Reklama

Podsmażoną cebulkę o czosnek dodaj do puree ziemniaczanego, dodaj jajko, bułkę kartą, koperek, sól i pieprz.

Dokładnie wymieszaj i uformuj sznycle.

Rozgrzej olej na patelni i wyłóż na nią kotlety.

Smaż z każdej strony na złoty kolor.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje