Krążki cebulowe
Krążki cebulowe i inny domowy fast-food zawsze wygrywa z tym kupowanym "na mieście". Krążki cebulowe mogą być też alternatywą dla sklepowych słonych przekąsek. Są od nich o wiele smaczniejsze.
1. Cebule obieramy, myjemy, kroimy tak, by powstały dość grube plasterki. Oddzielamy od siebie pojedyncze krążki.
2. Obie mąki, jajko, mleko, musztardę, proszek do pieczenia i przyprawy umieszczamy w wysokim naczyniu i łączymy intensywnie mieszając, do czasu uzyskania jednolitej konsystencji.
3. Krążki cebulowe zanurzamy w powstałym cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, aż do zrumieniania. Podajemy solo lub z keczupem.
Sprawdź też inny przepis na chrupiące krążki cebulowe
Szukasz więcej inspiracji? Zobacz przepis na pikantne domowe frytki
* * *
Zobacz też: