Kreatywne gotowanie z… herbatnikami Jutrzenka Petit Beurre

Pory duszone w miodzie pitnym, grzanki cynamonowo-ciasteczkowe, a może słodko-słony pasztet? Brzmi smakowicie?! Z herbatnikami Jutrzenka Petit Beurre można stworzyć oryginalne potrawy, które zaskoczą każdego.

Jutrzenka Petit Beurre
Jutrzenka Petit Beurre materiały prasowemateriały prasowe

Wspólne gotowanie pozwala na odkrywanie nowych smaków, na spędzenie czasu w gronie znajomych i na wymianę doświadczeń. To pasja, którą coraz więcej osób w sobie odkrywa, rozwija oraz pielęgnuje. Dostępność w sklepach orientalnych, sezonowych i regionalnych produktów tym bardziej zachęca do eksperymentowania w kuchni. Obiad, kolacja, przyjęcie? Każda okazja jest dobra, aby przygotować coś wykwintnego i zaskoczyć bliskich. W tym celu warto sięgnąć po herbatniki Jutrzenka Petit Buerre i autorskie przepisy mistrza kulinarnego Jerzego Sobieniaka.

Herbatniki Jutrzenka Petit Beurre to nie tylko idealna przekąska, pyszny dodatek do herbaty czy lodów. Jutrzenka Petit Beurre Extra grube i Jutrzenka Petit Beurre Ekstra kruche ułatwiają i przyspieszają przygotowanie słodkich i słonych przekąsek na zimno, jak i ciepło. Stanowią ciekawy składnik wykwintnych dań. Już ich niewielka ilość może wpłynąć na smak całej potrawy.

Wszystkim, którzy lubią eksperymenty w kuchni, stawiają na wytrawne i niespotykane potrawy, marka Jutrzenka poleca oryginalne przepisy Jerzego Sobieniaka z herbatnikami Jutrzenka Petit Beurre: Pory duszone w miodzie pitnym z kruszonką ciasteczkową i szynką parmeńską, Grzanki cynamonowo-ciasteczkowe na duszonej sałacie rzymskiej oraz Słodko-słony pasztet drobiowy z prażonymi orzechami.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas