Krem jarzynowy z chrupiącym chlebem

Warzywa kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy masło i szklimy cebulę, 2 pokrojone ząbki czosnku i pora.

Jesienny krem jarzynowy
Jesienny krem jarzynowymateriały prasowemateriały prasowe

Sposób przygotowania:

Warzywa kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy masło i szklimy cebulę, 2 pokrojone ząbki czosnku i pora. Dodajemy pokrojoną pietruszkę, seler, kalafior, ziemniaki oraz marchewkę. Warzywa lekko podsmażamy, następnie zalewamy wcześniej przygotowanym bulionem. Całość gotujemy na średnim ogniu ok. 30 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i imbirem. Warzywa ugotowane w bulionie miksujemy blenderem. Pozostałe dwa ząbki czosnku drobno kroimy. Kromki chleba smarujemy masłem, na każdą kładziemy odrobinę czosnku, wykładamy na blachę i lekko podpiekamy. Gotową zupę przelewamy do miseczek, dekorujemy kleksem sosu balsamicznego i pietruszką. Podajemy z chrupiącym, podpieczonym chlebem.

Zmysłowe smaki: Torcik bezowy z truskawkami i bitą śmietanąInteria.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas