Krem z białej czekolady w biszkopcie

Wygląda apetycznie. Sprawdź jak smakuje!

Rolada z truskawkami
Rolada z truskawkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Białka oddziel od żółtek i ubij je z solą na sztywną masę. Miksuj dodając cukier i po jednym żółtku, na koniec wymieszaj z przesianą mąką i kakao. Piecz kwadrans w temp. 160°C. 

2. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Wystudź. Czekoladę, serek i ziarna wanilii wymieszaj. Żelatynę rozpuść w wodzie. Ostudź. Kremówkę ubij. Odłóż kilka łyżek do dekoracji, dodaj cukier, żelatynę i masę z czekoladą. Całość dokładnie wymieszaj. Schłodź. 

3. Biszkopt zwiń na bawełnianej ściereczce. Ostudź, rozwiń, wysmaruj kremem, posyp pokrojonymi truskawkami, zwiń. Dekoruj kremówką, posyp kakao.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas