Krem z białej czekolady w biszkopcie
Wygląda apetycznie. Sprawdź jak smakuje!
Sposób przygotowania
1. Białka oddziel od żółtek i ubij je z solą na sztywną masę. Miksuj dodając cukier i po jednym żółtku, na koniec wymieszaj z przesianą mąką i kakao. Piecz kwadrans w temp. 160°C.
2. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Wystudź. Czekoladę, serek i ziarna wanilii wymieszaj. Żelatynę rozpuść w wodzie. Ostudź. Kremówkę ubij. Odłóż kilka łyżek do dekoracji, dodaj cukier, żelatynę i masę z czekoladą. Całość dokładnie wymieszaj. Schłodź.
3. Biszkopt zwiń na bawełnianej ściereczce. Ostudź, rozwiń, wysmaruj kremem, posyp pokrojonymi truskawkami, zwiń. Dekoruj kremówką, posyp kakao.