Reklama

Reklama

Krem z czerwonych warzyw z aioli

Czerwień to ognisty kolor, który dodaje energii i pobudza do działania. Ta zasada sprawdza się również na talerzu. Nowość marki PROSTE HISTORIE, czyli Zupa Krem z czerwonych warzyw, to rozgrzewająca i pyszna propozycja na smaczny, domowy obiad.

Kiedy na zewnątrz jest zimno w menu coraz częściej pojawiają się zupy. Modne, sycące i szybkie w przygotowaniu, są świetnym pomysłem na obiad czy podwieczorek po długim dniu pracy. Nowa Zupa Krem z czerwonych warzyw marki PROSTE HISTORIE, to pełna wartościowych składników kompozycja pomidora, marchwi, czerwonej papryki, ziemniaczków i buraków. W opakowaniu znajdują się całe warzywa gotowe do zmiksowania, a także saszetka aromatycznej przyprawy z koperkiem, która dodatkowo wzbogaci smak zupy. 

Warzywa wzmacniają odporność, a czerwień od razu dodaje kolorytu ponurym i chłodnym wieczorom! Ciekawe połączenie smaków jest sekretem pysznych zup, ale Zupa Krem z czerwonych warzyw może być także bazą dla kulinarnych eksperymentów. To Prosta Historia pisana kolorem miłości – warto ją skosztować! 

Składniki

  • 4 ząbki czosnku
  • Sok z ½ cytryny
  • 180 ml oleju (z temp. pokojowej)
  • szczypta soli
  • 1 łyżka pasty czerwonego curry
  • ½ łyżeczki czarnuszki
  • 100 ml soku jabłkowego
  • kilka suszonych pomidorów

Sposób przygotowania

Reklama


Wbij do wysokiego naczynia żółtka, dodaj posiekane ząbki czosnku, sok z cytryny i szczyptę soli. Miksując blenderem wlej powoli olej małą strużką. Gęsty sos wstaw do lodówki. 

Przygotuj Zupę krem z czerwonych warzyw PROSTE HISTORIE zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając łyżeczkę pasty czerwonego curry i czarnuszkę. 

Zmiksuj krem dolewając sok jabłkowy. Dopraw solą. Serwuj z kroplami czosnkowego sosu i posiekanymi w drobną kostkę suszonymi pomidorami.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje