Krem z groszku

Lekka ale sycąca zupa

Krem z groszku
Krem z groszku123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Rozgrzej w rondlu 1/4 szklanki oliwy.  Dodaj szalotki i smaż, mieszając, aż zmiękną  (5 minut). Dodaj czosnek i smaż jeszcze  2 minuty. Następnie wrzuć sałatę. Smaż  3-4 minuty, aby listki zmiękły. Dodaj skórkę cytrynową.  

2. Wlej do rondla z warzywami bulion, zagotuj, po czym wrzuć groszek. Gotuj 3-4 minuty (groszek musi być miękki).   

3. Zdejmij zupę z ognia i zmiksuj. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj zupę polaną resztą oliwy, posypaną ziołami.

Zmysłowe smaki: Zupa krem z groszkuInteria.tv
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas