Reklama

Reklama

Krem z kukurydzy

Szybka w przygotowaniu zupa krem. Głównemu składnikowi zawdzięcza swój słodki smak, który z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie.

Składniki

  • 2 puszki kukurydzy np. marki Sandra
  • Litr bulionu warzywnego
  • 2 łyżki masła
  • 2 duże ziemniaki
  • 1 cebula
  • Przyprawy: słodka papryka, kurkuma, sól, pieprz.
  • Szczypiorek

Sposób przygotowania

W garnku na maśle podduszamy pokrojoną drobno cebulę i kukurydzę (odłóżmy 2 łyżki kukurydzy do ozdobienia dania). Kiedy cebula zmięknie dodajemy bulion oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy ok. 20 minut. Dodajemy ½ łyżeczki słodkiej papryki i kurkumy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dokładnie mieszamy i blendujemy zupę na jednolitą masę. Zdobimy niezblendowaną kukurydzą i szczypiorkiem.

Smacznego!

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy