Reklama

Reklama

Krem z papryki i marchewki

Delikatny i aromatyczny krem z papryki i marchewki to doskonały pomysł na rozgrzewający posiłek. Wypróbuj nasz sprawdzony przepis!

Czas przyrządzenia: ok. 60 min
Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • po 3 czerwone papryki i marchewki
  • masło
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1/2 szkl. kwaśnej śmietany
  • koncentrat pomidorowy
  • sól, pieprz
  • grzanki

Sposób przygotowania:

1. Papryki piecz ok. 15 minut w 180°C. Ostudź w woreczku, obierz, pokrój miąższ. Marchewki oczyść, posiekaj. Wrzuć do garnka. Dodaj obraną pietruszkę, kawałek selera i paprykę. Wlej 1,5 l wody. Dodaj 2 łyżki masła i szczyptę soli. Gotuj około 30 minut.

Reklama

2. Usuń korzeń pietruszki i kawałek selera. Resztę warzyw zmiksuj z wywarem na krem. Połącz ze śmietaną, podgrzej. Dopraw koncentratem, solą i pieprzem. Podaj z grzankami.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje