Reklama

Reklama

Krem z soczewicy

To przepyszna roślina strączkowa, która świetnie sprawdza się zarówno jako podstawa do przyrządzania nietypowej mąki, ale także jako dodatek do dań głównych. Można z niej przygotować również wyborną zupę, która świetnie sprawdzi się jako gorący, sycący posiłek, dostarczający naszemu organizmowi wielu cennych witamin, mikro- i makroelementów. Kremowa, delikatna zupa z soczewicy to smak, do którego będzie chciało się wracać nie raz! Zobaczcie, jak prosto ją zrobić!

Składniki

  • łyżka oliwy
  • szklanka włoszczyzny
  • litr bulionu
  • puszka pomidorów krojonych
  • 200 g czerwonej soczewicy
  • 0,5 łyżeczki kminu rzymskiego
  • łyżeczka suszonej kolendry
  • sól, pieprz
  • łyżka sosu sojowego

Receptura jest prosta i naprawdę szybka. Tylko spójrz:

Darmowy program – rozlicz PIT 2020

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: Zupa z soczewicy | krem z soczewicy | dania z soczewicy

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy