Kremowa cebulowa

Nie tylko wyśmienicie smakuje, ale rozgrzewa i dodaje sił w walce z przeziębieniem. Idealna na nadchodzące chody!

Kremowa cebulowa
Kremowa cebulowa123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

Cebulę obierz, pokrój w plasterki, zeszklij je na rozgrzanym maśle. Oprósz solą, pieprzem i tymiankiem. Zalej bulionem i winem. Gotuj ok. 15 minut.

Orzechy posiekaj. Żółty ser pokrój na osiem kawałków.

Kromki bułki ułóż na blasze i wstaw do piekarnika rozgrzanego na 100 st. C. Gdy lekko się zarumienią, na każdej kromce połóż kawałek sera i posyp orzechami. Zapiekaj jeszcze przez 2 minuty.

Zupę cebulową ponownie przypraw do smaku. Zmiksuj. Rozlej do miseczek, do każdej włóż po grzance serowej. Pozostałe grzanki podawaj oddzielnie.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas