Kremowa cebulowa

Nie tylko wyśmienicie smakuje, ale rozgrzewa i dodaje sił w walce z przeziębieniem. Idealna na nadchodzące chody!

Kremowa cebulowa
Kremowa cebulowa123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

Cebulę obierz, pokrój w plasterki, zeszklij je na rozgrzanym maśle. Oprósz solą, pieprzem i tymiankiem. Zalej bulionem i winem. Gotuj ok. 15 minut.

Orzechy posiekaj. Żółty ser pokrój na osiem kawałków.

Kromki bułki ułóż na blasze i wstaw do piekarnika rozgrzanego na 100 st. C. Gdy lekko się zarumienią, na każdej kromce połóż kawałek sera i posyp orzechami. Zapiekaj jeszcze przez 2 minuty.

Zupę cebulową ponownie przypraw do smaku. Zmiksuj. Rozlej do miseczek, do każdej włóż po grzance serowej. Pozostałe grzanki podawaj oddzielnie.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas