​Kremowa tarta truskawkowo-migdałowa

Kremowa tarta truskawkowo-migdałowa
Kremowa tarta truskawkowo-migdałowamateriały prasowe

Składniki

na spód:

  • 1½ szklanki/130 g mączki migdałowej
  • ¼ szklanki/45 g ciemnej czekolady połamanej na kawałki (minimum 70 procent kakao)
  • ⅔ szklanki/110 g daktyli bez pestek
  • ¼ łyżeczki soli morskiej
  • ¼ łyżeczki mielonego cynamonu

Składniki

na nadzienie:

  • 2½ szklanki/225 g surowych orzechów nerkowca moczonych w wodzie przez 4 godziny
  • 2½ szklanki/280 g truskawek
  • ⅔ szklanki/150 g roztopionego oleju kokosowego
  • ¼ szklanki/60 ml czystego syropu klonowego
  • 3 krople stewii w płynie
  • ½ łyżeczki ekstraktu migdałowego
  • niecałe ½ łyżeczki soli morskiej
Jolene Hart "Eat Pretty. Jedz i bądź piękna"
Jolene Hart "Eat Pretty. Jedz i bądź piękna"materiały prasowe
Zmysłowe smaki: Tarta gruszkowo-migdałowaINTERIA.TVInteria.tv
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?