Kremowe ciasta

Ciasto migdałowe
Ciasto migdałowe123RF/PICSEL

Migdałowiec na biszkopcie

Składniki

- na blaty i do nasączenia

  • 8 jajek
  • 1/2 szkl. cukru
  • 10 dag mielonych migdałów
  • 2 budynie migdałowe
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 łyżek likieru migdałowego

- na krem

  • 40 dag mielonego twarogu
  • 2 cukry waniliowe
  • 25 dag mascarpone
  • po 1/2 szkl. cukru i gęstej kwaśnej śmietany
  • 4 łyżki likieru migdałowego

- do posypania

  • 5 łyżek zrumienionych i posiekanych migdałów
  • 3 łyżki płatków migdałowych
Zmysłowe smaki: Tarta gruszkowo-migdałowaINTERIA.TVInteria.tv
Przekładane ciasto
Przekładane ciasto 123RF/PICSEL

Przekładaniec śmietanowy

Składniki

  • 1 kostka masła
  • 1 szkl. cukru
  • 4 cukry waniliowe
  • 4 jajka
  • 2 i 1/3 szkl. mąki
  • 2 łyżeczki
  • proszku do pieczenia
  • 12 łyżek kawy cappuccino w proszku
  • 5 łyżek mleka
  • 3 szkl. śmietany kremówki
  • 2 łyżki likieru migdałowego;
  • kakao do oprószenia
Galaretkowa masa do przekładania wafliInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?