Reklama

Reklama

Kremowe zupy z klopsikami

Uwielbiamy je, bo są pyszne, delikatne, pełne cennych wartości odżywczych i jednocześnie można się nimi najeść do syta.

Paprykowo-pomidorowa

Składniki

  • 4 czerwone papryki
  • 2 puszki pomidorów
  • 3 małe ziemniaki
  • 40 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 1 tost
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • sos chili słodko-kwaśny

Sposób przygotowania

Papryki upiecz (około 50 minut w 180°C). Odstaw pod przykryciem na 15-20 minut, potem obierz i oczyść. Tost namocz w zimnej wodzie, odciśnij. Połącz z mięsem i jajkiem. Masę mięsną przypraw musztardą, solą i pieprzem. Uformuj z niej małe kuleczki. Gotuj je w lekko posolonej wodzie ok. 10-12 minut od momentu wypłynięcia. Ziemniaki obierz, pokrój, gotuj 10 minut w małej ilości wody. Dodaj pomidory i paprykę. Gotuj 10 minut. Zupę zmiksuj. Przypraw solą i sosem chili. Włóż klopsiki. Podgrzej.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje