Kremówka „Trzy smaki”
Świetne połączenie kakao, kajmaku i kokosa

Składniki
na biszkopt
- 6 jajek
- 6 łyżek cukru
- 4 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
18 porcji
Składniki
- 750 ml mleka
- 30 dag wiórków kokosowych
- 3/4 szkl. cukru
- 50 dag masła
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 puszka masy krówkowej
- 30 dag orzechów włoskich
Sposób przygotowania
1. Biszkopt: oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam z cukrem. Łączę z żółtkami.Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiewam. Dodaję porcjami do masy jajecznej.Mieszam ciasto łyżką. Blachę(33 x 23 cm) wykładam pergaminem. Na spodzie rozsmarowuję biszkopt. Piekę go 25 minut w 180 st. Studzę i rozcinam na 2 blaty.2. Masa: mąkę ziemniaczaną mieszam z odrobiną mleka, resztę mleka gotuję z cukrem. Wrzucam kokosi gotuję dalej 5 minut. Dodaję 25 dag masła. Wlewam rozrobioną mąkę. Gotuję 2-3 minuty, mieszając.Gorącą masą przekładam biszkoptowe blaty. 3. Resztę masła ucieram. Dodaję masę krówkową. Krem rozsmarowuję na wierzchu ciasta. Posypuję posiekanymi orzechami.