Kremówka „Trzy smaki”

Świetne połączenie kakao, kajmaku i kokosa

Składniki dla: 18 porcji

Składniki na biszkopt

  • 6 jajek
  • 6 łyżek cukru
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Składniki

  • 750 ml mleka
  • 30 dag wiórków kokosowych
  • 3/4 szkl. cukru
  • 50 dag masła
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 30 dag orzechów włoskich

Sposób przygotowania

1. Biszkopt: oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam z cukrem. Łączę z żółtkami.Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiewam. Dodaję porcjami do masy jajecznej.Mieszam ciasto łyżką. Blachę(33 x 23 cm) wykładam pergaminem. Na spodzie rozsmarowuję biszkopt. Piekę go 25 minut w 180 st. Studzę i rozcinam na 2 blaty.

2. Masa: mąkę ziemniaczaną mieszam z odrobiną mleka, resztę mleka gotuję z cukrem. Wrzucam kokosi gotuję dalej 5 minut. Dodaję 25 dag masła. Wlewam rozrobioną mąkę. Gotuję 2-3 minuty, mieszając.Gorącą masą przekładam biszkoptowe blaty. 

3. Resztę masła ucieram. Dodaję masę krówkową. Krem rozsmarowuję na wierzchu ciasta. Posypuję posiekanymi orzechami.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje