Kremówki
Nadesłał Piotr.
Składniki kremu:
1) 50g. kremu w torebkach „Karpatka bez gotowania”,2) 300 g. mleka, 3) 70 g. masła, 4) 30 g. margaryny Kasia, 5) 50 g. cukru pudru, 6) 290 g. „Kremu śmietankowego dr. Oetkera" w proszku, 7) 240 g. mleka, 8) 50 g. rumu
Przygotowanie kremu:
Bierzemy 70 g. masła i 30 g. margaryny i miksujemy z 50 g. cukru pudru. Następnie do mieszaniny zawierającej 590 g. mleka i 50 g. rumu dodajemy 50g. kremu „Karpatka bez gotowania” oraz 290 g. kremu śmietankowego w proszku, miksujemy, łączymy z kremem maślanym i ponownie miksujemy, wstawiamy do chłodziarki i chłodzimy 4 godziny.
Przygotowanie ciastek:
1) Wykorzystujemy 2/3 mrożonego ciasta francuskiego. Układamy rozmrożone ciasto na blasze posmarowanej masłem i opudrowaną bułką tartą i bardzo gęsto nakłuwamy ciasto widelcem. 2) Pieczemy na blasze posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą przez 15 do 25 minut na kolor złoto-brązowy w temp. 165 ºC z termoobiegiem. 3) Upieczone ciasto kroimy na małe kwadraty wielkości 5 na 8 cm i przekładamy ciasto kremem (na jedno ciastko 4 czubate łyżki kremu). 4) Do uformowania ciastek najlepiej wykorzystać małe foremki od serka homogenizowanego. 5) Gotowe ciastka obficie posypać przez sitko cukrem pudrem. 6) Przechowywać w chłodziarce w niskiej temperaturze. Otrzymamy 6 małych kremówek