Reklama

Reklama

Krewetki zapiekane w pomidorach z serem

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki

  • 4 pomidory
  • 150 g sera żółtego np. Gouda MSM Mońki
  • 3 gałązki świeżego rozmarynu
  • 2 ząbki czosnku
  • 12 ogonów surowych krewetek tygrysich

Sposób przygotowania

Pomidorom odciąć kapelusze i łyżeczką wydrążyć miąższ. Nafaszerować starkowanym serem żółtym, wymieszanym z igiełkami rozmarynu i posiekanym czosnkiem. W serze umieścić krewetki i upiec w rozgrzanym piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok. 20 minut. Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje