Król wigilijnego stołu w wersji na słodko

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Składniki

  • 800 - 1000 g karpia, wypatroszonego, oczyszczonego, pokrojonego w dzwonki o grubości 3 cm
  • 1¼ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do przyprawienia ryby
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do przyprawienia ryby
  • 900 g wody
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 150 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 3 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1½ łyżeczki cukru

Sposób przygotowania

Łosoś miętowyInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?