Składniki na 4 porcje: - 4 nóżki z królika, - 2 combry z królika, - 1-2 łyżki sklarowanego masła, - sól, pieprz, - 5 łyżek soku z cytryny, - 250 g pieczarek, - łyżka oleju, - pęczek zielonej cebulki, - gałązka rozmarynu, - 2 łyżki maki, - 2 żółtka, - 2 łyżki śmietany, - świeże zioła i cytryna do dekoracji Przygotowanie: Części z królika poprzekrawać na jeszcze mniejsze kawałki. Sklarowane maso rozgrzać w brytfannie i obsmażyć mięso. Doprawić solą i pieprzem. Zalać 0, 5 l wody i 3 łyżkami soku z cytryny, zagotować. Wstawić do rozgrzanego do 200 st. St. Piekarnika na 45 minut. Pieczarki pokroić w plastry obsmażyć na oleju przez 5 minut, doprawić solą i pieprzem, zalać 0,25 l wody. Cebulkę posiekać, z rozmarynu oberwać listki. Wszystkie przygotowane składniki dodać do królika na 10 minut przed końcem pieczenia. Mąkę zmieszać z pozostałym sokiem z cytryny i wmieszać do sosu spod królika. Żółtko zmieszać ze śmietaną i również dodać do sosu. Jeszcze raz doprawić. Podawać udekorowane świeżymi ziołami i cytryną. Czas przygotowania: 75 minut Jedna porcja zawiera: 2560 kJ/611 kcal