Reklama

Reklama

Kruche babeczki z kapustą

Smaczna przystawka.

Składniki:

Ciasto:

  • szklanka mąki pszennej
  • szklanka mąki razowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szklanka mleka
  • ćwierć szklanki oleju
  • jajko
  • zioła prowansalskie sól

Reklama

Farsz:

  • garść czarnych oliwek
  • 30 dag młodej kapusty
  • czerwona papryka
  • 50 dag sera parmezan
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1. Mąki, proszek do pieczenia, szczyptę soli i zioła prowansalskie wymieszaj w misce. W drugiej wymieszaj mleko, jajko, olej. Suche składniki przekładaj do miski z mokrymi, mieszaj łyżką, aż wszystkie się dokładnie połączą. Odstaw na 20 minut.

2. Oliwki pokrój w plasterki, kapustę drobno poszatkuj, paprykę pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj kapustę z papryką i oliwkami, dopraw. Foremki do babeczek posmaruj masłem, wyklej ciastem. Do środka włóż farsz. Posyp połową sera, piecz 30 minut w temp. 180°C.

3. Posyp serem.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje