Reklama

Reklama

Krupniczek z indykiem

Taki krupnik mogą zjeść dzieci po 6 miesiącu życia. Jest delikatny i pożywny dlatego sprawdzi się też dla osób, które przebywają na diecie. Smacznego!

Składniki:


  • 1/2 marchewki
  • 1/4 pietruszki
  • 1/2 ziemniaka
  • 1/4 małego selera
  • 1-2 łyżeczki kaszki ryżowej
  • 1 łyżeczka masła lub oliwy
  • 30 g fileta z indyka

Reklama


Przygotowanie:

1. Ziemniak, marchew, pietruszkę i seler umyj, obierz i opłucz.

2. Pokrojone na małe kawałki warzywa wrzuć do ok. 250 ml wrzątku i gotuj, aż staną się miękkie.

3. Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą. Ugotuj osobno.

4. Do ugotowanych warzyw dodaj mięso i wszystko zmiksuj.

5. Kaszkę rozrób w ok. 50 ml wody, a potem dodaj do zupki.

6. Całość ponownie zmiksuj. Wzbogać zupkę łyżeczką masła lub oliwy z oliwek i jeszcze raz zagotuj.

Dowiedz się więcej na temat: krupnik

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje