Krupniczek z indykiem
Po 6. miesiącu życia.

Składniki
- 1/2 marchewki
- 1/4 pietruszki
- 1/2 ziemniaka
- 1/4 małego selera
- 1-2 łyżeczki kaszki ryżowej
- 1 łyżeczka masła lub oliwy
- 30 g fileta z indyka
PrzygotowanieZiemniak, marchew, pietruszkę i seler umyj, obierz i opłucz. Pokrojone na małe kawałki warzywa wrzuć do ok. 250 ml wrzątku i gotuj, aż staną się miękkie. Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą. Ugotuj osobno. Do ugotowanych warzyw dodaj mięso i wszystko zmiksuj.
Kaszkę rozrób w ok. 50 ml wody, a potem dodaj do zupki. Całość ponownie zmiksuj.
Wzbogać zupkę łyżeczką masła lub oliwy i jeszcze raz zagotuj.