Reklama

Reklama

Krupnik z cielęciną

Przepis dla dzieci po 6. miesiącu.

Składniki

  • 1/2 marchewki
  • 1/4 pietruszki
  • 1/2 ziemniaka
  • 1/4 selera
  • 1-2 łyżeczki kaszki ryżowej
  • 1 łyżeczka masła lub oliwy
  • 20 g chudej cielęciny

1. Marchewkę, pietruszkę, ziemniaka i selera starannie umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój na drobne kawałki.

2. Warzywa włóż do wrzątku, a następnie gotuj do miękkości.

Reklama

3. Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą. Następnie ugotuj osobno cielęcinę w ok. 200 ml wody.

4. Do ugotowanych warzyw dodaj mięso i wszystko zmiksuj.

5. Kaszkę rozrób w około 50 ml przegotowanej wody.

6. Połącz wszystkie składniki i dokładnie zmiksuj.

7. Dodaj masło lub oliwę i ponownie zagotuj zupkę.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje