Krupnik z cielęciną
Przepis dla dzieci po 6. miesiącu.

Składniki
- 1/2 marchewki
- 1/4 pietruszki
- 1/2 ziemniaka
- 1/4 selera
- 1-2 łyżeczki kaszki ryżowej
- 1 łyżeczka masła lub oliwy
- 20 g chudej cielęciny
1. Marchewkę, pietruszkę, ziemniaka i selera starannie umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój na drobne kawałki. 2. Warzywa włóż do wrzątku, a następnie gotuj do miękkości.
3. Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą. Następnie ugotuj osobno cielęcinę w ok. 200 ml wody.
4. Do ugotowanych warzyw dodaj mięso i wszystko zmiksuj.
5. Kaszkę rozrób w około 50 ml przegotowanej wody.
6. Połącz wszystkie składniki i dokładnie zmiksuj.
7. Dodaj masło lub oliwę i ponownie zagotuj zupkę.