Krupnik z cielęciną

Przepis dla dzieci po 6. miesiącu.

Krupnik z cielęciną
Krupnik z cielęcinąmateriały prasowe

1. Marchewkę, pietruszkę, ziemniaka i selera starannie umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój na drobne kawałki.

2. Warzywa włóż do wrzątku, a następnie gotuj do miękkości.

3. Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą. Następnie ugotuj osobno cielęcinę w ok. 200 ml wody.

4. Do ugotowanych warzyw dodaj mięso i wszystko zmiksuj.

5. Kaszkę rozrób w około 50 ml przegotowanej wody.

6. Połącz wszystkie składniki i dokładnie zmiksuj.

7. Dodaj masło lub oliwę i ponownie zagotuj zupkę.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas