Krupnik z grzybami

Pyszna zupa z grzybami.

Krupnik z grzybami
Krupnik z grzybami123RF/PICSEL

Składniki:

  • pół szklanki pęczaku
  • łyżka masła
  • po strąku żółtej i czerwonej papryki
  • cukinia
  • 25 dag grzybów
  • 1,5 bulionu
  • marchewka
  • 3 ziemniaki
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • pół pęczka natki
  • olej lub oliwa
  • kostka bulionowa drobiowa

Przygotowanie:

1. Kaszę ugotuj z łyżką masła w 2 szklankach osolonego wrzątku. Warzywa i grzyby oczyść i drobno pokrój. Podsmaż na oleju, przełóż do garnka z kaszą.

2. Zalej gorącym bulionem. Włóż obrane, pokrojone ziemniaki. Gotuj 15 minut. Przypraw zupę. Podaj posypaną posiekaną natką.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas