Kubdari, czyli gruzińskie smaki w sylwestrową noc

Kubdari
Kubdarimateriały prasowe

Składniki

- ciasto

  • 900 g mąki pszennej
  • 400 ml ciepłej wody
  • 1 łyżka drożdży
  • 1,5 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 jajko
  • 20 g masła do podania

- nadzienie

  • 500 g wieprzowiny
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki suszonej kolendry
  • 1 łyżka suszonego koperku
  • 1 łyżka suszonej czerwonej papryki
  • 1 łyżka kurkumy
  • 2 łyżeczki kminku
  • 6 łyżek soli
  • 10 ząbków świeżego czosnku

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?