Reklama

Reklama

Kuchenne ciekawostki

Sprawdzone rady gospodyń domowych.

1. Przygotowanie galaretki z buraków do przekąski jest dość czasochłonne. Dlatego jeśli nie masz dużo czasu, piecz buraki godzinę i pokrój je w plastry. Ułóż sałatkę na plastrach i dekoruj nimi również jej górę. Możesz też ułożyć ją na listkach cykorii lub upieczonej bagietce.

Reklama

2. Jeśli chcesz przygotować pikantne ciasto z kurczakiem z większą ilością błonnika i składników mineralnych, wymień 1/3 mąki pszennej na mąkę pełnoziarnistą lub razową.

3. Miseczki z bekonu możesz przygotować, wypełniając je podduszonymi pieczarkami z cebulką i żółtym serem.

4. Do przygotowania pieczonych przekąsek używaj sera z dużą zawartością tłuszczu (powyżej 40 proc.). Taki ser będzie miękki i ciągnący, a nie twardy i spieczony. Dobry jest gruyère lub ser gouda.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje