Reklama

Reklama

Kuchnia na cały tydzień

Zaskocz domowników oryginalnymi potrawami!

Kopytka z kapustą i mięsem

Składniki

  • 50 dag mięsa wieprzowego (np. karkówki)
  • 3 suszone grzyby
  • listek laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • olej
  • cebula
  • jabłko
  • 2 łyżki powideł śliwkowych
  • 20 dag kiełbasy wiejskiej
  • łyżka koncentratu pomidorowego

Składniki - kopytka

  • 1 kg ziemniaków
  • jajko
  • 20 dag mąki
  • sól

Sposób przygotowania

Reklama

1. Zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj pokrojone mięso i smaż. Zalej wodą, dodaj połamane suszone grzyby, listek laurowy, ziele angielskie, majeranek, sól i pieprz. Gotuj pod przykryciem 45 minut. 

2. Kapustę posiekaj i wrzuć do mięsa. Podlej szklanką wody, dodaj obrane, pokrojone w kostkę jabłko, powidła i kiełbasę. Gotuj. Dodaj koncentrat pomidorowy. 

3. Ugotowane ziemniaki zagnieć z jajkiem i mąką. Uformuj kopytka. Gotuj w osolonym wrzątku 5 minut. Podawaj z kapustą. 


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje