Reklama

Reklama

Kuchnia na pokuszenie, czyli magiczna moc afrodyzjaków

O tym, że droga do serca ukochanej osoby wiedzie przez żołądek, nikogo nie trzeba przekonywać. Stare porzekadło nie traci na aktualności, co więcej jeszcze zyskuje, gdy zastosujemy kilka naturalnych patentów.

Sekretem walentynkowych dań mogą okazać się afrodyzjaki, które są łatwo dostępne i idealnie pasują do dań serwowanych ku intensyfikacji miłosnych doznań.

Reklama

Do najpopularniejszych afrodyzjaków bez wątpienia należą owoce morza. Na czele listy pojawiają się krewetki i ostrygi, ale pozycji naprawdę nie brakuje: przegrzebki, ślimaki, homary czy małże - amatorzy frutti di mare mają w czym wybierać.

Aby podbić miłosną aurę nie zaszkodzi, gdy np. do deserów użyjemy pobudzającej zmysły, aromatycznej wanilii czy słodkiego źródła energii – miodu.

Składniki

  • 90 g Szpinaku młodego np. marki Eisberg
  • 140 g mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 130 ml mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki miodu
  • łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • tłuszcz do smażenia (np. olej kokosowy rafinowany)
  • owoce do dekoracji
  • miód lub syrop klonowy do dekoracji

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. W oddzielnym naczyniu wymieszać mleko, jajka, olej, ekstrakt z wanilii i miód. Dodać szpinak i dokładnie zmiksować. Następnie połączyć suche składniki z mokrymi. Mieszać do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Nakładać łyżką małe porcje ciasta na rozgrzaną patelnię pokrytą tłuszczem. Po pojawieniu się bąbelków na cieście obrócić na drugą stronę. Serwować ukochanej osobie ze świeżymi owocami, miodem lub

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje