Kukurydziane kotlety z mięsem drobiowym

Prosty sposób na odmianę tradycyjnego oblicza drobiowego mięsa mielonego. Odrobina mąki kukurydzianej, płatków jaglanych i smakowitych dodatków - z rukolą na czele - sprawi, że kotlety będą wilgotne i puszyste w środku, z zewnątrz zaś otoczone chrupką, złocistą skórką. Przygotowanie ich to zadanie, z którym poradzi sobie nawet kuchenny laik!

Będą chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku
Będą chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku123RF/PICSEL

Składniki

  • 300 g mielonego mięsa z kurczaka
  • mąka kukurydziana
  • garść rukoli
  • 2 łyżki płatków jaglanych
  • czerwona cebula
  • ząbek czosnku
  • jajko
  • szczypta słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz

Z łatwością je ze sobą połączysz. Tylko zobacz:

Przepis na kukurydziane kotletyInteria Kulinaria