Kukurydziano-kminkowe wafle

Takie pieczywo możesz schrupać z hummusem, albo sałatką. Jest delikatne i smakuje wyśmienicie, a co najważniejsze - nie zawiera konserwantów. Wypróbuj nasz przepis. Smacznego!

Pieczywo kukurydziano-kminkowe smakuje wyjątkowo.
Pieczywo kukurydziano-kminkowe smakuje wyjątkowo. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 100 g masła
  • 2 szklanki wody
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 3 jajka
  • sól
  • kminek
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Wodę, masło, mąkę z odrobiną soli zagotować. Ostudzić, ponownie zmiksować z dodatkiem jajek. Tortownicę posmarować oliwą, nałożyć cienką warstwę ciasta, posypać kminkiem, piec w temperaturze około 200 stopni C na złoty kolor. Gdy ostygnie, pokroić w paseczki, podawać do wędlin, zup, albo różnego rodzaju past.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas