Kule z piure z ziemniaków

Przygotuj je na obiad, a twoja rodzina będzie zachwycona!

Gołąbki z ziemniakami
Gołąbki z ziemniakami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki ugotuj. Odcedź, utrzyj z serem, mlekiem i 1/4 kostki masła. Farsz przypraw solą, pieprzem i gałką. 

2. Kapustę oczyść, wytnij głąb, zdejmij 12 liści. Włóż je na 2 minuty do wrzącej wody. Wyjmij, osusz. Rozłóż na nich po porcji farszu ziemniaczanego. Zwiń, formując okrągłe gołąbki. Ułóż je ciasno w garnku. Na każdym połóż po kawałeczku pozostałego masła. Kostkę bulionową rozpuść w 1 szkl. wrzątku. Podlej gołąbki. Zapiekaj je 20 min w 175 st. Podawaj np. z sosem grzybowym.

Przepis na szwajcarski placek ziemniaczanyInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas