Kulebiak z mięsem

Smaczny posiłek obiadowy.

Kulebiak z mięsem
Kulebiak z mięsem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Przesiej mąkę. Dodaj masło, posiekaj je z mąką. Dodaj cukier, sól, śmietanę, jajko, żółtka, zioła. Zagnieć szybko ciasto, schładzaj godzinę w lodówce. 

2. Ugotowane marchewki i mięso zmiel w maszynce. Cebule posiekaj, podsmaż, schłodź i dodaj z tłuszczem do mięsa. 

3. Ciasto cienko rozwałkuj, wysmaruj farszem, wyłóż plastrami szynki, boczku oraz sera i posyp posiekanym szczypiorkiem. Zwiń ciasno, zaklejając brzegi. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz 50 minut w temp. 180 st. C.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas