Kulki czekoladowo-pomarańczowe - przysłała Izabela

2 i 1/4 kubka cukru-pudru; 2 kubki kruszonych biszkoptów; 1/4 kubka kakao (gorzkie); 1/3 kubka koncentratu pomarańczowego; 1/4 kubka syropu kukurydzianego (w zamian można użyc syropu klonowego); 1 - 1/2 kubka orzechów włoskich

INTERIA.PL

2 kubki cukru, kakao i biszkopty dobrze wymieszać. Potem dodać syrop i koncentrat pomarańczowy. Wyrobić na gładką masę, dodać orzechy. Można użyć ciężkiego miksera, bo masa będzie bardzo zbita. Formować kulki o średnicy 2 cm i obtoczyć je w reszcie cukru. Schłodzić przez 2 godz. w lodówce. Trzymać w zamnkiętym pojemniku w lodówce, nawet do miesiąca.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas