Kurczak faszerowany szpinakiem

Proste, a jak smakuje!

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 30 dag mrożonego szpinaku
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • garść orzechów włoskich
  • 10 dag koziego sera
  • pół łyżeczki czerwonej papryki
  • zioła prowansalskie
  • sól pieprz

Przygotowanie:

1. Piersi umyj, przypraw solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Wstaw do lodówki. Na głębokiej patelni rozgrzej masło klarowane, podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek, dodaj szpinak, smaż, aż odparuje woda. Pięć minut przed końcem dodaj drobno posiekane orzechy. Ser pokrój w kostkę.

Reklama

2. Zrób kieszeń w piersi z kurczaka. Do kieszeni wkładaj farsz i kostki sera, spinaj wykałaczką. Piersi włóż w rękaw do pieczenia, piecz w temp. 180°C przez 25 minut. Podawaj na sałacie lub świeżym szpinaku z pomidorami.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje