Reklama

Reklama

Kurczak i jabłko - duet doskonały!

Delikatne mięso przyrządzone z winnymi, soczystymi owocami nabiera cudownego aromatu i smaku. Warto spróbować!

1. Do dań mięsnych wybieraj jabłka o lekko kwaskowym smaku i dosyć twardym miąższu (np. szara reneta, antonówka).

2. Potem pokrój je na cząstki, skrop sokiem z cytryny, posyp suszonym tymiankiem i odrobiną rozmarynu. Dodatkowo możesz wymieszać jabłka z posiekanymi szalotkami, orzechami włoskimi, suszoną żurawiną.

3. Tak przygotowane owoce podduś kilka minut na rozgrzanym maśle. Przypraw do smaku i serwuj jako dodatek do szaszłyków i sznycli. Ale jeszcze lepiej obłóż nimi udka, nafaszeruj kieszonki w filetach albo całą tuszkę (byle nie bardzo ciasno, bo popęka). Potem upiecz mięso i wyborne danie gotowe!

Reklama

Naj

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje