Kurczak pieczony
Tak przygotowany kurczak będzie królował na stole!

Składniki
- Mięso:
- kurczak
- 40 dag fasolki szparagowej
- 20 dag kurek
- 3 łyżki śmietany
- cytryna
- natka
- łyżka masła
- 2 łyżki dżemu • owoce
- Marynata:
- sok z cytryny
- czerwona papryka
- czosnek granulowany
- przyprawa do kurczaka złocistego
- sól
- pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1 Przygotuj marynatę. Kurczaka natrzyj marynatą. Odstaw na 30 minut. Włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 20 minut w temp. 200°C, zmniejsz ją do 180°C i piecz jeszcze 1,5 godziny.2. Grzyby smaż na maśle z solą i pieprzem, dodaj śmietanę, wymieszaj. Fasolkę ugotuj. Do brzoskwiń włóż dżem. Kurczaka podawaj z warzywami i owocami.