Reklama

Reklama

Kurczak po koreańsku - palce lizać!

Kurczak w takiej wersji ma chrupiącą skórkę, a w środku jest soczysty i aromatyczny. Odpowiednia marynata nadaje mu wyrazistego smaku. Danie szybko skradnie serca miłośników dań azjatyckich - wypróbuj nasz przepis!

Składniki

  • 0,5 kg części kurczaka
  • 100 g skrobi ziemniaczanej
  • 50 g mąki pszennej
  • 50 g mąki ryżowej
  • 100 ml keczupu
  • 100 ml pasty z ostrej papryki (gochujang)
  • jajko
  • 200 ml oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • 50 ml syropu ryżowego
  • łyżka octu
  • 3 łyżki ziaren sezamu
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól, pieprz
  • seler naciowy

Zobacz, jak krok po kroku przygotować wyśmienitego kurczaka po koreańsku:

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje