Kurczak po koreańsku - palce lizać!
Kurczak w takiej wersji ma chrupiącą skórkę, a w środku jest soczysty i aromatyczny. Odpowiednia marynata nadaje mu wyrazistego smaku. Danie szybko skradnie serca miłośników dań azjatyckich - wypróbuj nasz przepis!

Składniki
- 0,5 kg części kurczaka
- 100 g skrobi ziemniaczanej
- 50 g mąki pszennej
- 50 g mąki ryżowej
- 100 ml keczupu
- 100 ml pasty z ostrej papryki (gochujang)
- jajko
- 200 ml oleju
- 4 ząbki czosnku
- 50 ml syropu ryżowego
- łyżka octu
- 3 łyżki ziaren sezamu
- łyżeczka proszku do pieczenia
- sól, pieprz
- seler naciowy
Zobacz, jak krok po kroku przygotować wyśmienitego kurczaka po koreańsku: