Kurczak po meksykańsku

Maj to miesiąc, w którym większość z nas rozpoczyna okres przyrządzania posiłków na świeżym powietrzu.

Kurczak po meksykańsku
Kurczak po meksykańskumateriały prasowemateriały prasowe

Składniki:

  • 4-6 łyżek sosu (np. Kuhne Salsa, butelka 250 ml)
  • 0,5 kg kurczaka
  • 1 papryka
  • masło
  • natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka

Sposób przygotowania:
W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę i przyprawy. Kurczaka porcjujemy, zanurzamy w marynacie i odstawiamy na 3 godziny do lodówki. Następnie grillujemy na rozgrzanym ruszcie i serwujemy z sosem Salsa Kuhne.


materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas