Kurczak po tajsku z mango i dynią

Jeśli lubisz egzotyczne smaku, kurczak po tajsku to dla ciebie świetny wybór na obiad
Jeśli lubisz egzotyczne smaku, kurczak po tajsku to dla ciebie świetny wybór na obiadmateriały prasowemateriały prasowe

Składniki

  • 250 g upieczonej dyni hokkaido
  • 200 g ryżu jaśminowego
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 200 g fileta z kurczaka
  • 230 g świeżego mango
  • 2 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki zielonej pasty curry
  • 1–2 cm imbiru
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, kurkuma, kumin
  • papryka słodka i ostra, chili
  • natka pietruszki
Jak zrobić smażonego kurczaka w koreańskiej wersji?Interia Kulinaria
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?