Kurczak soczysty jak nigdy

Kurczak nie lubi ani wysokiej temperatury, ani długiego gotowania, duszenia czy smażenia.

Mięso zawsze kładźmy na mocno rozgrzany tłuszcz
Mięso zawsze kładźmy na mocno rozgrzany tłuszcz123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Nie może jednak być niedogotowany czy niedopieczony, bo w surowym mięsie czasem kryją się niebezpieczne bakterie. Warto wypróbować kilka prostych sposobów na pyszne mięso drobiowe, a także wrócić do starych technik jego przyrządzania.

1. Mięso zawsze kładźmy na mocno rozgrzany tłuszcz - zetnie się od razu, a mięsne soki zostaną w środku.

2. Zanim usmażymy kurczaka, można go obgotować np. w bulionie warzywnym albo drobiowym.

3. Mięso ułożone na wkładce i gotowane na parze pod przykryciem na pewno się nie wysuszy.

4. Gdy pieczemy mięso, ustawmy obok miseczkę z wodą.

Chow mein z kurczakiemInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas