Reklama

Reklama

Kurczak w migdałach

Pierś z kurczaka może zyskać zupełnie niepowtarzalny smak, jeśli zamiast bułki, obtoczymy ją w słodkich płatkach migdałów. Koniecznie wypróbujcie nasz przepis!

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka;
  • 150 gramów płatków migdałowych;
  • jajko;
  • olej rzepakowy;
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Reklama

Umyte mięso przeciąć w poprzek, powstaną cztery kotlety. Można je delikatnie rozbić, posolić i popieprzyć z obu stron. Do miski wybić jako i roztrzepać je widelcem. Każdy kawałek mięsa dokładnie obtoczyć w jajku, a następnie obsypać gruba warstwą płatków migdałowych. Smażyć z obu strona na rozgrzanym oleju rzepakowym, aż mięso się zetnie, a migdały nabiorą złotawego koloru. Serwować z kaszą, ryżem lub puree ziemniaczanym i surówką.

Dowiedz się więcej na temat: Pierś z kurczaka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje