Kurczak w migdałach

Pierś z kurczaka może zyskać zupełnie niepowtarzalny smak, jeśli zamiast bułki, obtoczymy ją w słodkich płatkach migdałów. Koniecznie wypróbujcie nasz przepis!

W płatkach migdałów będzie smakowała niesamowicie!
W płatkach migdałów będzie smakowała niesamowicie! 123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

Umyte mięso przeciąć w poprzek, powstaną cztery kotlety. Można je delikatnie rozbić, posolić i popieprzyć z obu stron. Do miski wybić jako i roztrzepać je widelcem. Każdy kawałek mięsa dokładnie obtoczyć w jajku, a następnie obsypać gruba warstwą płatków migdałowych. Smażyć z obu strona na rozgrzanym oleju rzepakowym, aż mięso się zetnie, a migdały nabiorą złotawego koloru. Serwować z kaszą, ryżem lub puree ziemniaczanym i surówką.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas