Reklama

Reklama

Kurki z makaronem

Kurki można przyrządzić na wiele sposobów. Można je dusić, marynować albo smażyć. Jedno jest pewne - ich niepowtarzalny smak sprawia, że chętnie po nie sięgamy.

Składniki:


  • 25 dkg makaronu bezglutenowego
  • ½ kg grzybów kurek
  • ½ kostki masła
  • rozmaryn
  • sól
  • pieprz


Sposób przygotowania:

Oczyszczone i opłukane kurki usmażyć na maśle, na patelni. Gdy wyparuje sok, dodać pieprz i sól. Makaron ugotować i odsączyć. Pokroić rozmaryn, połączyć makaron z kurkami i posypać rozmarynem, podawać z surówką.

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: kurki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy