Kwas buraczany z kapustą

Zakwas buraczany
Zakwas buraczany123RF/PICSEL

Składniki

  • 250 g kapusty pokrojonej w grube kawałki
  • 2 średniej wielkości buraki (dobrze umyte i nieobrane) pokrojone w grube kawałki
  • 3 liście laurowe
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2–3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka nierafinowanej soli kamiennej lub morskiej (bez antyzbrylacza)
  • 1/4 szklanki soku z kiszonej kapusty (naturalnego, dobrej jakości)
  • woda (z butelki lub przegotowana)
  • 3-litrowy słoik

Sposób przygotowania

Przepis na kaszotto z pieczonymi burakamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?