Langosz. Węgierski placek
Węgierski placek z serem i śmietaną, to nic innego jak ciasto na pizzę smażone w głębokim oleju. Wystarczą trzy składniki, by osiągnąć idealną chrupkość langosza.

Składniki
- Ciasto na pizzę z ulubionego przepisu
- czosnek
- gęsta śmietana
- tarty ser żółty
Z mąki (najlepiej 650 lub specjalnie dedykowanej pod pizzę), mleka i drożdży przygotuj ciasto jak na pizzę. Gdy wyrośnie, formuj placki o średnicy 30 centymetrów i wrzucaj je na głęboki, rozgrzany tłuszcz.Gdy placki będą złote i chrupiące, wyjmij je delikatnie, odsącz z nadmiaru tłuszczu i posmaruj śmietaną zmieszaną z czosnkiem. Całość posyp tartym serem żółtym.***Zobacz także:Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy programTUTAJ>>>