Składniki na 8 porcji: - 4 jajka na twardo, - 3 łyżki oleju, - puszka zielonego groszku, - pół puszki kukurydzy, - brokuły, - 1 cebula, - kilka plastrów szynki, - koncentrat pomidorowy, - paczka makaronu lasagne Przygotowanie: Płaty lasagne obgotować w osolonym wrzątku, tak, by były tylko lekko twardawe. Wyjąć i ostudzić. Układać w żaroodpornym naczyniu na przemian makaron i farsz z zielonego groszku, kukurydzy, cząstek brokułów, pokrojonych jajek na twardo, pokrojonej w paseczki szynki. Z wierzchu posypać żółtym serem. Zrobić sos. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na oleju, dodać rozpuszczony w szklance wody koncentrat pomidorowy. Zalać lasagne, piec ok. 30 minut. Czas przygotowania: 40 minut Kalkulator kalorii