Łatwe paszteciki z ciasta francuskiego
Każdy potrafi je zrobić!
Składniki:
- 1 pęczek zielonej cebulki
- 2 plastry ananasa
- 200 g keczupu
- Sól, pieprz, chili
- Opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- Ząbek czosnku
- 400 g mięsa mielonego
- 1-2 łyżeczki kopru włoskiego
- 1 jajko
- 2 łyżki mleka
Przygotowanie:
Cebule i ananasa pokroić. Keczup z ananasem umieścić w rondelku. Doprawić solą, pieprzem i chili. Gotować na małym ogniu 6-8 minut. Pod koniec dodać połowę cebuli. Jeszcze raz doprawić i ostudzić. Ciasto rozmrozić. Czosnek pokroić w drobną kosteczkę. Mięso wyrobić z koprem, czosnkiem i pozostałą cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Jajko roztrzepać z mlekiem. Farsz nakładać na ciasto francuskie, brzegi ciasta posmarować jajkiem i złożyć, brzegi docisnąć. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, posmarować jajkiem, posypać pieprzem i koprem. Piec w 200 st. C przez 15-20 minut.