Reklama

Reklama

Lawendowa lemoniada

Torebki herbaty zalej wrzątkiem i parz przez ok. 3 minuty.

Składniki (4 porcje):

  • 2 torebki Lemon & Lime Twist Ahmad Tea London
  • 500 ml gorącej wody
  • 250 ml wody gazowanej
  • 4 łyżki syropu z agawy
  • 4 łyżki syropu lawendowego
  • garść suszonych pączków lawendy
  • sok z dwóch cytryn
  • kostki lodu

Reklama

Sposób przygotowania:
Torebki herbaty Lemon & Lime Twist Ahmad Tea London zalewamy gorącą wodą i parzymy przez ok. 3 minuty, po czym pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy sok z cytryn, syrop z agawy i lawendy oraz wodę gazowaną. Wkrajamy kilka plasterków cytryny. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 90 minut. Po wyjęciu dorzucamy kostki lodu i dekorujemy suszoną lawendą.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje