Lazania bez beszamelu

Sycąca i bardzo smaczna.

Lasagne z cukinią
Lasagne z cukinią123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Pomidory sparz, obierz, pokrój. Marchewki obierz, zetrzyj. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Rozgrzej 2 łyżki oleju. Zeszklij na nim połowę cebuli i czosnku. Dodaj pomidory. Smaż 5 min. Wlej przecier. Zagotuj. Przypraw słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. 

2. Rozgrzej 3 łyżki oleju. Podsmaż na nim pozostałą cebulę i czosnek oraz marchewkę. Dołóż mięso. Smaż 5 minut. Wlej 1/3 sosu i duś 20 minut. Przypraw solą, pieprzem oraz oregano i tymiankiem. 

3. Cukinie pokrój w plasterki. Oba sery zetrzyj, wymieszaj. Płaty makaronu gotuj 5 min w posolonej wodzie. Wyjmij, osusz. Na dno formy nałóż odrobinę sosu. Potem ułóż warstwami: makaron, mięsną masę oraz plasterki cukinii i resztę sosu. Każdą warstwę posyp startymi serami. Piecz 35 min w 200 st. C.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas