Lazania serowa
Świetna wiadomość dla fanów ciągnącego się, zapiekanego sera. W tej lazanii, znajdziecie go w potrójnej dawce!
Cebulę i marchewkę pokrój drobno i zeszklij na patelni. Dodaj mięso, smaż przez kilka minut, aż zbrązowieje. Dodaj pomidory, przecier oraz przyprawy. Duś pod przykryciem około kwadransa.
Parmezan zmieszaj z ricottą, jajkiem i szpinakiem, solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne posmaruj sosem, na nim ułóż płaty makaronu, następnie warstwę serów ze szpinakiem. Układaj warstwowo, aż do wyczerpania składników. Na ostatnią warstwę połóż makaron, posyp serami.
Zapiekaj 40 minut w temperaturze 180 stopni pod przykryciem. Kolejne 30 minut dopiekaj w odkrytym naczyniu.
***
Zobacz także:
Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program