Łazanki działkowca
Pyszne danie jednogarnkowe
Sposób przygotowania
1. Mięso umyj i pokrój w kostkę. Skrop 1/2 łyżeczki sosu sojowego, oprósz pieprzem. Szalotki i czosnek obierz, drobniutko posiekaj. Dodaj do mięsa. Odstaw na 20 minut. Pieczarki umyj. Pokrój na połówki lub na ćwiartki. Wrzuć na suchą patelnię i smaż 5 minut. Dołóż 1 łyżkę masła, przemieszaj. Zsuń na bok patelni. Rozpuść resztę masła i wrzuć mięso. Wsyp suszone zioła. Smaż 5 minut i wymieszaj z pieczarkami. Zdejmij z ognia.
2. Podgrzej 1 szkl. bulionu. Fasolkę oczyść, umyj, pokrój. Wrzuć do bulionu, dodaj mięso z pieczarkami. Gotuj na małym ogniu około 20 minut.
3. Dolej do potrawki resztę bulionu, zagotuj. Wrzuć makaron, gotuj, aż będzie miękki. Dopraw sosem sojowym i pieprzem. Tuż przed podaniem udekoruj bazylią